Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

poezii miluji, bohužel zrovna jí doba moc nepřeje... básníků je spousta, ale málokterý básník je skutečně Básníkem...

0 0
možnosti

Posloucháte písničky? Řekl bych asi, že ano. No a jejich texty jsou vlastně také poezií. Vidíte, děsila jste se poezie a pak jste přišla na to, jak se čte. Je to vlastně dost jednoduché. Musíte básně číst jako básnické obrazy a buďto ve vás něco vyvolají, nebo ne. Poezie má však sílu vyjádřit hodně a silně v koncentrované formě, pokud to čtenáře osloví. Co tím chtěl básník říci, je pitomost. To se ještě ve školách učí? Psal jsem poezii a občas ještě píšu, dokonce i tady na blogu. Ale ne o neolíbaných, neokousaných a neotřelých dívkách. Tím se té básni ale nechci posmívat. To je jen doklad toho, co jsem psal. Vás ta báseň oslovila, mě ne. Obojí je v pořádku. Kdysi velký malíř Pablo Picasso řekl, že obraz žije nejen tím, že ho malíř namaloval, ale každým, kdo ho pozoruje. S poezií je to stejné. Básník chtěl básní říci něco, ale vy v ní můžete najít něco úplně jiného. Všechny pohledy na tu báseň jsou rovnoprávné.

0 0
možnosti

Hm, já se při zkoušení (ještě za komoušů) o jednom podivném českém básníkovi vyjádřil ve smyslu, že je to takový blábol, že básník nejspíš potřeboval prachy na chlast. No to bylo zle! ;-D

0 0
možnosti

Třeba jste tu báseň špatně pochopil, Možná potřeboval prachy na drogy. Takže bylo správné, že jste z toho měl zle, nemyslíte? ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 770x
Píšu o knihách, lidech a názorech, se kterými se setkávám.

Seznam rubrik