Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

No, třídit až 13 skupin odpadů, to už je fanatizmus...

2 0
možnosti
Foto

Nikoliv. Všechny suroviny na zemi, které se vyhazují do odpadu NEJSOU neomezené a všechny má smysl do určité míry recyklovat.

Omáčka okolo je jen projekcí ega a krátkozrakosti člověka.

0 0
možnosti

Jó, to byly časy, když jsme s klukama chodili na smeťák. Tam bylo věcí, co jsme se tam napřehrabovali všelijakých krámů z půdy. To bylo bezva. Víte tenkrát v 60 letech

nikdo žádnou ekologii neřešil a přesto se naši rodiče a prarodiče chovali k přírodě

šetrněji, než to děláme dnes. Ono totiž na tom smeťáku se neválely žádné pet flašky,

igeliťáky, pneumatiky, plastové hračky atd. Tenkrát se pití prodávalo v zálohovaném skle, salám vám dali do papíru, hračky byly dřevěné / a vkusné/, aut bylo minimum, tím pádem i pneumatik. Na výrobu nábytku se používala laťovka a dýha, tudíž se nábytek mohl normálně spálit. Dneska je to samá umělá hmota a pak se neví co s tím.

Ale hlavně celá ta slavná ekologie je o kšeftě a o to tu jde hlavně.

Ještě jedna poznámka, píšete o lidech , kteří to s tříděním přehánějí, ale třídit třináct druhů odpadů, tak to mě fakt nenapadá co to všechno třídíte.

2 0
možnosti
Foto

A hlavně jsme byli mladší, že pane Řípo?

0 0
možnosti
JT

Takl nam suse oznamili, ze misto jednou za tyden budou vyvazet jednou za 14 dni. Samozrejme za stejne penize. Takze co se nevejde do popelnice bude v pytlich na chodniku. A bude to tam smrdet a lakat potkany.

1 0
možnosti
AJŘ

Možná někdy budu třídit, až 2 lidi budou platit 2x popelnice. Zatím platíme 3. 2x dům, jednou chata. Když jsme doma, hážem do popelnice doma. Když jsme na chatě, zhruba 5 měsíců v roce, hážem na chatě, ale ne doma. Tak absolutně nechápu, proč máme platit 3x.

0 0
možnosti
MK

Protože máte tři popelnice,které někdo musí kontrolovat a vyvážet, když chcete platit jednu, mějte jednu popelnici, nikdo kvůli vám nebude ykoumat, jestli jste zrovna na chatě nebo kde.

0 0
možnosti
RS

Tento clanek, nevim proc mi pripomel Neruduv clanek "Kam v nim". Ale abych podporil autorcinu snahu, odvedl bych pozornost od nasich obcanu a zajimal bych se o technicke vybaveni zberen. Dnesni technika dokaze tridit vsechno. A tak bych tento problem posuzoval z hlediska recyklovani a penez. Obvzlaste bych se soustrdil na kompostovani. A potom popelari a popelnive jsou archaizmy. Tyto pojmy by se nemely pouzivat. Jsou demoralizujici.

0 0
možnosti
Foto

Třídíte třináct druhů odpadů? Znamená to, že máte doma 13 odpadkových košů? To je dost šílené.

2 1
možnosti
MK

Tak na některé odpady jako je třeba hliník nebo železo nepotřebujete stejný koš jako na směsný odpad.

0 0
možnosti
JD

Nevím, proč vznikla v ČR taková vehementná sebe-buzerace, za každou cenu roztřídit všechno. Nejlépe umýt kelímek od jogurtu, odtrhnout víčko a každé to hodit jinam. Zkuste hádat, co se stane s tříděným odpadem, který odvezou popeláři? U pásu sedí bába, která to ještě jednou roztřídí.

Např. na mnoha místech v USA mají kontejner na běžný odpad a na "tříditelný" odpad. Žádných patnáct barev - jeden. Do toho se hází plasty, papír, sklo, železo. Ten, když si ho odvezou, děje se to samé, co u nás s těmi barevnými. Žádná třídící hysterie se kolem toho nekoná.

3 1
možnosti
Foto

Umýt kelímek od jogurtu je podle některých tak ekologické, že matka příroda odpustí i spotřebu vody při tomto mytí. ;-)

Třídění je zkrátka takové novodobé náboženství.

1 1
možnosti
PV

ochota cloveka tridit odpad je neprimo umerna ctverci vzdalenosti recyklacniho kontejneru od domova. za me karma.

3 0
možnosti
JM

Odpad na vesnici se dělí:

- co hodím praseti

- co hodím do kamen

- co hodím přes plot k sousedovi

:-)

3 1
možnosti
Foto

Pravěpodobně je vážená autorko asi důležité vyčíhnout si ten správný moment a předměty, které máme v úmyslu navždy vyhodit, roztřídit těsně předtím než tak učiníme...;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 770x
Píšu o knihách, lidech a názorech, se kterými se setkávám.

Seznam rubrik